سنگنوردی پیشرفته برای المپیک نیاز به آموزش های حرفه ای داره و سنگنوردانی که تصمیم دارن به طور تخصصی وارد این رشته ورزشی بشن لازمه زیر نظر مربیان ماهر آموزش ببینن. اما این مربی ها چه ویژگی هایی دارن؟ در این بخش تصمیم داریم ابتدا با مهم ترین ویژگی های مربیان سنگنوردی و بعد از اون با رشته های مختلف سنگنوردی و صخره نوری آشنا بشیم.
ویژگی های مربیان سنگنوردی
مربیان سنگنوردی پیشرفته همیشه در حال آموزش دیدن هستن و هیچ وقت از کسب مهارت دست برنمیدارن.
مربیان با ذهن کاملا باز و آزاد جلسات تمرینی رو برگزار می کنن و کاملا روی تمارین کارآموزان تمرکز دارن.
اون ها مطابق با توانایی ها و وضعیت جسمانی ورزشکاران بهترین برنامه تمرینی رو تنظیم میکنن و برای آماده شدن سنگنوردان این برنامه رو رفته رفته سخت تر و حرفه ای تر می کنن.
متناسب با برنامه تمرینی، بهترین برنامه غذایی رو برای سنگنوردان تنظیم میکنن.
یک مربی حرفه ای فقط به آموزه های تئوری اهمیت نمیده و زمان زیادی رو روی تمارین عملی میذاره تا سنگنوردان بتونن به خوبی با شرایط مسابقه خودشون رو وفق داده و آمادگی کامل رو بدست بیارن.
در ادامه با مهم ترین رشته های سنگنوردی آشنا خواهیم شد.
سنگنوردی سرطناب
یکی از معمول ترین رشته های سنگنوردی داخل سالن، سنگنوردی سرطناب هست. تو این رشته که به رشته سختی مسیر هم معروفه، سنگنورد در مسیر صعود به هدف موردنظرش طنابی که به هارنس یا همون صندل صعود متصل هست رو تک به تک در اسلینگ انداخته و امتیاز میگیره. در نهایت امتیاز سنگنورد متناسب با تعداد گیره هایی که گرفته تعیین میشه.
سنگنوردی بانوان
یکی دیگه از رشته های سنگنوردی داخل سالن، سنگنوردی بانوان هست. با اینکه بانوان از نظر قدرت بدنی مطلق کمی ضعیف تر از مردان هستن اما سنگنوردی و صخره نوردی نیازی به قدرت عضلانی مطلق نداره و بانوان زیادی رو میشه نام برد که تو این حرفه به موفقیت های زیادی دست پیدا کردن.
سنگنوردی در طبیعت
سنگنوردی در طبیعت شرایط کاملا متفاوتی نسبت به سنگنوردی داخل سالن داره. درگیری ها و چالش های صخره نوردی در طبیعت بسیار بیشتر و گاهی سخت تر از سنگنوردی داخل سالن هست و از این رو افراد باید با احتیاط بیشتری مراحل صعود رو طی کنن.
سنگنوردی بولدرینگ
تو روش بولدرینگ، مسیر سنگنوردی کوتاهه و ورزشکار برای صعود از حمایت طناب استفاده نمیکنه. بنابراین در صورت سقوط، روی تشک پرت میشه. این سنگنوردی به سنگنوردی بدون طناب هم معروفه.
سنگنوردی سرعت
تو رشته سنگنوردی سرعت، همه چیز به رکورد سرعت ورزشکار مربوط میشه. معمولا فدراسیون جهانی یک مسیر مشخص رو تعیین میکنه که سنگنوردان باید این مسیر سرعت رو که مسافت اون 15 متر هست رو طی کنن.
سنگنوردی سولو
یکی از سخت ترین رشته های سنگنوردی، سنگنوردی سولو هست که معمولا ورزشکاران هیچ نوع حمایتی در اون ندارن و همه سختی مسیر رو با توانمندی و مهارت خودشون باید طی کنن. اغلب مسیرهای انتخاب شده برای سنگنوردی سولو مسیرهای سنگی و یخی هستن.
برای پیدا کردن بهترین مربی های سنگنوردی و صخره نوردی به سایت جیم برو مراجعه کنید.